Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Ζούμε στην εποχή όπου όλες οι υποσχέσεις για ευημερία και ανάπτυξη τελείωσαν, δε χωράει πλέον στη συνείδηση της κοινωνίας καμία αυταπάτη. Το “αμερικάνικο όνειρο” της αφθονίας και του άγριου καταναλωτισμού καταρρέει και μαζί του παρασύρει όλο τον συρφετό της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Λέξεις όπως: φτώχεια, εξαθλίωση και αναξιοπρέπεια χαρακτηρίζουν τις συνθήκες που συγκροτούν την κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα είναι αυτές που την εξεγείρουν.

Η αύξηση της μαζικότητας του κόσμου στους δρόμους αποτελεί φυσικό φαινόμενο μέσα από το κλίμα απόγνωσης που επικρατεί. Το τελευταίο ανάχωμα του κράτους για την επιβίωση του σε μία τέτοια κατάσταση είναι να θέτει πλαστά διλήμματα του τύπου: ευρώ ή όχι ευρώ, αυτοδύναμη κυβέρνηση ή “εθνικής σωτηρίας” που δρουν αποπροσανατολιστικά. Απώτερος σκοπός όμως του κράτους είναι να προσπαθεί να κρατήσει ακέραιους τους θεσμούς που έχει θεσπίσει απέναντι σε μια κοινωνία που διαρκώς τους αμφισβητεί. Όλα αυτά διχάζουν και αποτρέπουν την κοινωνία απ’ το να θέσει τους δικούς της κανόνες και να λειτουργήσει χωρίς δεσμούς εξάρτησης και εκμετάλλευσης.

Στόχος μας μπροστά σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, του σκοταδισμού και της παραπληροφόρησης είναι να χειραφετηθούμε από αντιπροσώπους, διαμεσολαβητές και νταβατζήδες. Χτίζοντας σχέσεις αλληλεγγύης και ισότητας μπορούμε να μετατρέψουμε την απόγνωση σε δημιουργία, την αντιπροσώπευση σε αυτονομία και να συνδιαμορφώσουμε νέους θεσμούς σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ 6ΜΜ

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

One thought on “Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

  1. έξυπνο κειμενάκι παιδιά μπράβο
    είναι πολύ συγκινιτικό για κάποιους που πέρασαν από τα τει και δεν κατάφεραν να κάνουν μια τέτοια κίνηση να βλέπουν πως γίνεται από άλλους και πολύ καλύτερα μάλιστα…….
    τα λέμε στους δρόμους

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *