Κανένας νόμος για εμάς, χωρίς εμάς. Μπλοκάρισμα των Συμβουλίων Διοίκησης.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΔ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙ

Το σημερινό μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ,δε χωρά πλέον καμία αμφιβολία ότι αποσκοπεί στη δημιουργία ατόμων για την επάνδρωση της βιομηχανίας παραγωγής. Η σύγχρονη παιδεία έχει θυσιαστεί στο βωμό της εντατικοποίησης,της βαθμοθηρίας,της ανταγωνιστικότητας,της παραπαιδείας και της στείρας γνώσης. Όλα αυτά νομιμοποιούνται από το νέο νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε. Μία παιδεία λοιπόν των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων,έρχεται τώρα να θεσμοθετήσει η διοίκηση παίζοντας το ρόλο του νταβά στο μπουρδέλο της κρατικής εκπαίδευσης.

Στην πράξη τα ”μη κρατικά & μη κερδοσκοπικά ανώτατα” ιδρύματα θα είναι κοινοπραξίες ανάμεσα στα πιο λούμπεν εκπαιδευτικά μαγαζιά της Αγγλίας,των ΗΠΑ ή της Γαλλίας και τους απατεώνες των ντόπιων colleges και σια. Για την πραγμάτωση όλων αυτών είναι υπεύθυνα τα ΣΔ (Συμβούλια Διοίκησης) που εισάγονται από το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και θα αποτελούνται από καθηγητές,έναν φοιτητή και εξωπανεπιστημιακούς. Ουσιαστικά,οι εξωπανεπιστημιακοί και οι καθηγητές θα κρύβονται πίσω από τον τίτλο “ερευνητικές δραστηριότητες”, στην πραγματικότητα όμως, θα ”απελευθερωθούν” τα νταραβέρια των δημοσίων πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις που ως τώρα γίνονταν ανεπίσημα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονταν ήδη στα τει – πανεπιστήμια, ιδιωτικές λέσχες, συγγράμματα, ερευνητικά προγράμματα και security ασφαλείας είναι κάποια παραδείγματα που υπάρχουν σε κάποιες σχολές. Δεν περιμέναμε λοιπόν το νέο νόμο πλαίσιο για να εναντιωθούμε σε αυτό το χρεοκοπημένο εκπαιδευτικό σύστημα. Ο νέος νόμος συνεχίζει στα βήματα του προηγούμενου, υιοθετώντας πολλά από τα σημεία του που ούτε αυτό μας βρίσκει σύμφωνους.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε δίπλα μας όσους αγωνίζονται και στηρίζουν την μη ψήφισή του μόνο και μόνο επειδή διακυβεύονται τα ατομικά τους συμφέροντα όπως:

Τους δασκάλους-καθηγητές εξουσιαστές που προστατεύουν τα φέουδα τους. Σίγουρα δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν από τις προσόδους που αποφέρει η έδρα τους καθώς με τις αποφάσεις των ΣΔ θα μπουν στη διαδικασία να αξιολογούνται μεταξύ τους.

Επίσης, τις περίφημες φοιτητικές παρατάξεις που παριστάνουν ότι υπερασπίζονται ”κεκτημένα” και περνούν τον καιρό τους σε εμφυλίους της πλάκας. Υπάρχει ένα μοναδικό σημείο που οι παρατάξεις αυτές επιδεικνύουν πραγματική ζωτικότητα και αντανακλαστικά, η υπεράσπιση του φοιτητικού συντεχνιακού δικαιώματος, οι πελατειακές τους σχέσεις, καθώς και η διαχωρισμένη φοιτητική τους ιδιότητα.

Δεν μπλοκάρουμε απλά το συμβούλιο διοίκησης,αγωνιζόμαστε για ένα άλλο σύστημα εκπαίδευσης όπου η υπεράσπιση του κοινωνικού και δωρεάν πανεπιστημίου είναι αναγκαία. Κουραστήκαμε με την με την καθηγητική φεουδαρχία, τις χρεοκοπημένες παρατάξεις και τις μικροαστικές φιλοδοξίες του φοιτηταριάτου. Χρειάζεται η κάθετη αντιπαλότητα όχι μόνο σε κάθε ”εκσυγχρονισμό” και κάθε είδους ”επιχειρησιακό” πανεπιστήμιο, αλλά και στο τωρινό και χρεοκοπημένο μοντέλο. Πραγματοποιούμε ανοιχτές για όλους συνελεύσεις με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συνδιαμορφώνουμε τις πολιτικές μας δράσεις ενώ ταυτόχρονα γκρεμίζουμε τις σχέσεις και λογικές ιεραρχίας. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα μας μακρυά από τα κλειστά πλαίσια του συστήματος, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει φοιτητές και εργαζομένους να είναι πιόνια των εκμεταλλευτών. Δεν περιμέναμε τίποτα απ’ αυτούς και δεν έχουμε σκοπό να ζητιανέψουμε.

καλούμε σε:
μαζικό μπλοκάρισμα των εκλογών για το συμβούλιο διοίκησης του ΑΤΕΙΘ
Τετάρτη 2/5 στις 8πμ στο κτίριο της διοίκησης

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *